De topper in Spanje, wij zetten de mooiste momenten van El Clásico op een rijtje

Jaap Vreeke
| 0 reacties
De topper in Spanje, wij zetten de mooiste momenten van El Clásico op een rijtje
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen is het weer zo ver. Barcelona neemt het in Camp nou op tegen Real Madrid, El Clásico! Wij zetten de mooiste momenten van de vorige edities op een rijtje.

Een beetje matten

El Clásico betekent meer dan prachtig voetbal, het eerste wat binnenspringt is de vechtpartij die ontstond in 2014 toen Marcelo vlak voor tijd een smerige schaartackle maakte op Fábregas. Dat was de aanleiding voor een opstootje tussen de gehele staf en spelers van beide teams. Als dat op zich al niet mooi genoeg is maakte het commentaar van Sierd de Vos het nog mooier!

Beetje knokken, liefst buiten de tunnel, dan zien wij het ook - Sierd de Vos

Kippenvel

De topper in Spanje zorgt vaak genoeg voor kippenvelmomenten, maar eentje blijft voor altijd uniek. In 2005 kreeg Ronaldinho een staande ovatie in Santiago Bernabéu van de Real Madrid-fans nadat hij een ijzersterke wedstrijd speelde. De Braziliaan scoorde twee keer in de tweede helft waardoor hij de eindstand op 0-3 bepaalde.

Overlopen

In 2002 kwam Luis Figo op bezoek in Camp Nou met Real Madrid. De voormalige Barcelona-speler werd bekogeld met bierblikjes, een fles whisky en er werd zelfs een varkenskop op het veld gesmeten.

Klasse

Toch proberen we de mooie momenten te koesteren van misschien wel de mooiste wedstrijd van het seizoen. Beide sterrenelftallen willen het beste van zichzelf geven en dat resulteert in prachtige doelpunten. Omdat er zo veel mooie goals gevallen zijn in deze titanenstrijd volgen hier een paar pareltjes.

Morgen gaat het dan weer gebeuren, om 20u30 gaan de Koninklijken op bezoek in Catalonië. De Catalanen staan met 76 punten eerste en Real staat met 66 punten derde. Toch gaat het in deze match om meer dan de punten, het is niet voor niets El Clásico.

Wat is jullie mooiste herinnering aan El Clásico? Laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties