De spontane actie van Vanden Stock: een gevoelsmatige surplus

De spontane actie van Vanden Stock: een gevoelsmatige surplus
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De beste actie van de zondagavond kwam niet van Dennis Praet, Filip Djuricic of Alexander Büttner, maar wel van hun voorzitter. Roger Vanden Stock trok het veld op om zijn fans te bedanken, iets wat door hen serieus geapprecieerd werd.

"Schitterend wat onze voorzitter deed", klonk het gisterenavond bij de harde kern van Anderlecht. Een uurtje voordien was Roger Vanden Stock neergedaald vanuit de hoofdtribune om met hoogopgeheven handen te applaudiseren voor de tifo die ze gemaakt hadden voor de slachtoffers van de terreuraanslagen.

Spontaan en eerlijk

Zijn persverantwoordelijke wordt soms gek van de spontane interviews die Vanden Stock geeft, maar dit zal binnen de club enkel ook op applaus onthaald zijn. Een actie ingegeven door zijn gevoel en door oprechte appreciatie. Dat typeert de man ook: spontaan en eerlijk.

Op zich een onbeduidend 'fait divers' die actie, maar het is zoveel meer. Vanden Stock doet dat ook niet elke week. "Dit moet vijftien jaar geleden zijn dat de voorzitter dat deed tijdens een gewone match", zei een medewerker gisteren nog.

Paars bloed

Binnen de club is Vanden Stock één van de grootste voetballiefhebbers, opgegroeid met paars bloed en met het besef dat zonder zijn fans Anderlecht nooit zo groot had kunnen worden. "Vroeger gaf ik enkel handtekeningen, nu zijn het allemaal selfies", verklapte Vanden Stock ons onlangs nog.

Maar dat hij dat allemaal met de glimlach blijft doen, siert hem. Dat hij - zonder bijbedoelingen - de fans zo voor een volgende thuismatch ook gewonnen heeft, is een goeie bijkomstigheid voor zijn ploeg zelf. Dé actie van de speeldag op naam van een voorzitter, je moet het maar doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties