Sprokkels 06/04: Waasland-Beveren als eerste de licentie binnen, invallen UEFA

Redactie
| 0 reacties
Sprokkels 06/04: Waasland-Beveren als eerste de licentie binnen, invallen UEFA
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de play-offs komt het slot van het seizoen in zicht, maar onze redactie krijgt dagelijks ook een karrenvracht aan nieuwtjes en leuke weetjes binnen. We gieten het zoals dagelijks in een handig overzicht.

  • Xavi wil, na zijn carrière als speler, coach worden bij de eerste ploeg van FC Barcelona. De 36-jarige ex-speler van Barca voetbalt momenteel in Qatar, maar ziet een functie aan de zijlijn al helemaal zitten. Dat gaf hij te kennen tijdens een interview met Four Four Two.
  • De keeperstrainer van STVV, Patrick Nys, verlaat de club aan het einde van dit seizoen. "We danken Patrick voor het goede werk dat hij de afgelopen twee seizoenen heeft verricht en wensen hem nog veel succes in zijn verdere carrière", meldt de club op de officiële website.
  • De Zwitserse federale politie heeft invallen gedaan bij de UEFA. Dat gebeurde in het kader van de "Panama Papers" en de betrokkenheid van de Europese voetbalbond en het marketingbureau "Cross Trading". De UEFA liet weten volledig mee te werken met de politie.
  • Waasland-Beveren heeft als eerste zijn licentie binnen. De Licentiecommissie besloot dat de ploeg in eerste zit de licentie betaald voetbal voor het seizoen 2016-1027 behaald heeft.
  • Ondanks de tegenvallende resultaten van Marseille in de Ligue 1, blijft trainer Michel tot het einde van het seizoen. Eigenaar Margarita Louis-Dreyfus bevestigde dat de ploeg de resterende wedstrijden onder de leiding van Michel zal spelen. Marseille staat op een teleurstellende dertiende plaats, zes punten boven de degradatie.
  • Fernando Torres verdenkt de scheidsrechter in de wedstrijd tussen Barcelona en Atletico Madrid een lichte voorkeur te hebben getoond voor de Catalanen. Torres kreeg na 35 minuten al zijn tweede gele kaart en Madrid gaf hun 0-1 voorsprong uit handen na de uitsluiting van de spits. "Als het andersom was, zouden er geen kaarten geweest zijn", aldus Fernando Torres.
  • Stefan Petrovski, de 19-jarige Australische doelman van de Aziatische ploeg Malacca, is door bliksem getroffen en verkeerd in kritische toestand. Het incident gebeurde op het trainingsveld van de Malaysia Premier League-ploeg.
  • Gonzalo Higuain is voor vier wedstrijden geschorst. Higuain gaf de scheidsrechter een duw in de wedstrijd tussen Napoli en Udinese afgelopen weekend en de spits werd na veel commotie van het veld gestuurd. De ploeg van Dries Mertens gaat in beroep tegen de uitspraak.
  • Real Madrid-doelman Keylor Navas laat zijn spectaculaire kunsten zien op het trainingsveld. Bekijk hoe hij de fameuze scorpion kick nabootst die René Higuita bekend maakte:
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties