Origi onthult de half-time speech die voor de ommekeer van het decennium zorgde: "Iets om aan je kleinkinderen te vertellen"

Sean Raab
| 2 reacties

Waanzinnige taferelen op Anfield gisterenavond na het laatste fluitsignaal. Van een 0-2 achterstand, naar een 1-3 achterstand, naar een 4-3 overwinning. Tijdens de pauze had coach Jürgen Klopp inspirerende woorden voor zijn troepen, Divock Origi onthult.

De wedstrijd van Liverpool tegen Borussia Dortmund was eentje voor in de geschiedenisboeken. Na het einde van de eerste helft zag het er somber uit voor Liverpool. Dortmund stond 0-2 voor, het gewoonlijk kolkende Anfield was muisstil. The Reds hadden in de tweede helft een heuse opdracht voor de boeg.

Tijdens de rust kregen de Liverpoolspelers een inspirerende speech van hun coach Jürgen Klopp. Zo onthulde Divock Origi, man of the match, dat ze "een wedstrijd moesten spelen die we aan onze kinderen en kleinkinderen konden vertellen."

Het was uitgerekend Rode Duivel Origi die al na drie minuten de kloof halveerde met een slim doelpunt. Er was weer even hoop. Marco Reus leek heel de avond nog te verpesten met de 1-3 voor Dortmund, maar niets bleek minder waar. Liverpool moest drie goals maken en dat deed het ook. In de laatste minuut van de wedstrijd kopte centrale verdediger Dejan Lovren de bal tegen de touwen, 4-3. Anfield ontplofte.

Speech van de ommekeer

Wat we hier vanavond hebben gepresteerd, is heel speciaal

-Jürgen Klopp

"Maak het een onvergetelijke avond voor de fans, zei de coach tegen ons", aldus een nog verrassend kalme Origi na de wedstrijd. "Na de eerste goal geloofden we er weer in. Je zag naar het einde toe dat elke speler, verdediger of aanvaller, naar voren ging en voor elke bal vocht. Deze comeback hebben we verdiend."

Matchwinnaar Dejan Lovren onthult ook nog wat hoe de Duitse oefenmeester hen tijdens de rust had klaargestoomd voor de spectaculaire tweede helft: "Hij zei dat we niks te verliezen hadden, het was alles of niets. Met die mentaliteit hebben we het kunnen waarmaken."

Er wordt al snel de vergelijking gemaakt met de Champions League-finale in 2005, toen Liverpool na een 3-0 achterstand tegen AC Milan nog de prestigieuze trofee in de lucht moch steken. Klopp geeft toe dat het in de rust ter sprake kwam: "Uiteraard werd het aangehaald om te laten zien dat het wel degelijk mogelijk is. Maar we moeten de twee niet vergelijken, zo komt vanavond anders niet tot zijn recht. Wat we hier hebben gedaan is heel speciaal."

Liverpool stoot door naar de halve finales van de Europa League, vandaag wordt er geloot tegen wie ze het opnemen.