Speelt de topschutter uit tweede klasse volgend seizoen opnieuw in de Jupiler Pro League? Het is echt niet ondenkbaar!

Timothy Collard
Timothy Collard
| 22 reacties
Speelt de topschutter uit tweede klasse volgend seizoen opnieuw in de Jupiler Pro League? Het is echt niet ondenkbaar!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

23 goals in 26 wedstrijden scoorde hij dit seizoen al in de Proximus League. Jawel, Etien Velikonja is dit seizoen echt wel héél aardig op dreef voor Lierse. Maar hoe moet het volgend seizoen verder met de Sloveen? Zien we hem terug in de Jupiler Pro League? Het zou zomaar kunnen.

Tot nader order is Velikonja nog steeds eigendom van Cardiff City, de Welshe club uit de Engelse tweede klasse die in handen van Vincent Tan is. Juist, ja… Die rijke, Maleisische zakenman die sinds een tijdje ook eigenaar is van KV Kortrijk.

Het netwerk van Vincent Tan

Na 23 goals in één seizoen – zijn persoonlijk record – is Velikonja hotter dan ooit. Niet dat de geïnteresseerde clubs de deur platlopen bij Cardiff City, maar toch… Het is niet uitgesloten dat we Velikonja volgend seizoen opnieuw in de Jupiler Pro League zien.

Als Tan de banden tussen Cardiff en Kortrijk aanhaalt en Velikonja in het Guldensporenstadion stalt, dan zou dat volgend seizoen wel eens vonken kunnen geven. Ook de sterke mannen bij de Kerels zullen er wel al eens aan gedacht hebben. Niet?

Een nieuwe kans op het hoogste niveau

Vorig seizoen kende Velikonja een korte passage in eerste klasse, toen Lierse hem een half seizoen kon huren van Cardiff. De inmiddels 27-jarige spits lukte toen vier goals in elf wedstrijden. Een onuitwisbare indruk maakte hij niet, maar het was natuurlijk ook niet eenvoudig om het geweldig te doen bij een club die uiteindelijk uit de Jupiler Pro League tuimelde.

Deze Velikonja – “mijn beste jaren komen er nog aan”, zal hij vermoedelijk denken – verdient dan ook nog eens een nieuwe kans op het hoogste niveau. En waarom dan niet bij KV Kortrijk, meneer Tan?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties