Niet geliefd bij de fans van Standard, STVV en Charlton, wat is het toch met de supporters en Roland Duchâtelet?
Jaap Vreeke
| 9 reacties

Roland Duchâtelet kende een lastige relatie met de Standard-fans, die van STVV en ook bij Charlton loopt het niet op rolletjes

Niet geliefd bij de fans van Standard, STVV en Charlton, wat is het toch met de supporters en Roland Duchâtelet?
Foto: © SC

Roland Duchâtelet heeft een moeilijke relatie met fans. De Charlton-fans kwamen al naar Sint-Truiden om hun ongenoegen over de voorzitter te uiten. Bij STVV, waar Duchâtelet voorzitter was, ging het ook niet helemaal rustig en Standard-supporters spuwden hem ook uit. Wat ging er mis bij die clubs?

Toen Duchâtelet besloot om alle aandelen van Standard op te kopen liet hij zijn oude ploeg STVV verdwaasd achter. Na verschillende transfers van sterkhouders zoals Ferrera, Edmilson en Dompé naar Standard en Schoofs naar Gent schreef de supportersclub een boze brief naar de man. Ze misten de sportieve ambitie bij STVV. Dat is meteen het grootste punt van kritiek, de man ziet zijn clubs als investering en komt er niet in het belang van de club.

Standard

Bij Standard werd Duchâtelet ook niet gesmaakt, de fans kwamen zelfs zijn bureau binnen. Daar eisten ze dat hun ploeg het volgende seizoen zo sterk mogelijk zou zijn. Hij ontsloeg bijvoorbeeld trainer Mircea Rednic, tot grote onvrede van de fans omdat ze toch Europees voetbal gehaald hadden.

Charlton en Duchâtelet is op zijn zachtst gezegd geen goed huwelijk. Toen de 69-jarige Belg bij de club kwam waren de supporters eerst bang dat het een opleidingsclub zou worden voor Standard. Maar toen Duchâtelet vertrok bij Les Rouches en bleef bij Charlton waren de fans nog niet tevreden. Een deel van de fans kwam zelfs afgereisd naar STVV met een spandoek waar "Roland en Katrien, time to go" op te lezen stond.

Synergiën

Duchâtelet heeft de touwtjes ook in handen bij het Duitse Carl Zeiss Jena en het Spaanse Alcorcon. "Dat is positief omwille van de synergie tussen verschillende activiteiten. Het is een voordeel om in meerdere landen actief te zijn, op vlak van scouting en het schuiven met spelers", zei Duchâtelet tegen Sporza.

Verder verdedigt hij zichzelf over de onvrede bij Charlton en de protesten van de fans "Dat was een kleine betoging van 200 mensen, terwijl er in het stadion 10.000 of 15.000 supporters zaten die niet betoogd hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties