Leicester City moet titelfeest nog minstens een dag uitstellen

Bart Ver Elst
| 26 reacties

Leicester City heeft zich nog niet tot de landskampioen van Engeland gekroond. De ploeg van Claudio Ranieri kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Manchester United. Indien Tottenham maandag punten verspeelt op het veld van Chelsea, dan zijn The Foxes kampioen.

Manchester United was goed aan de partij gestart en kwam al na acht minuten op voorsprong via Anthony Martial. Lang moest Leicester City echter niet wachten op de gelijkmaker, want net voorbij het kwartier hing kapitein Morgan de bordjes in evenwicht.

United - met Fellaini in de basis - was baas in de eerste helft, maar kwam niet meer tot scoren. Beide ploegen gingen rusten met 1-1 en het was wachten op doelpunten na de pauze. Maar die kwamen er ook niet meer. Een kwartier voor tijd kwam Leicester City wel goed weg, want een kopbal van Chris Smalling raakte de paal.

Leicester met tien

In het absolute slot moest Leicester nog met zijn tienen verder na dubbel geel voor Daniel Drinkwater. Gescoord werd er niet meer, maar Leicester kan morgen kampioen zijn als Tottenham punten verspeelt op het veld van Chelsea. Zo niet, dan wacht er volgende week thuis een nieuwe kans tegen Everton.