Wie is de mol? Guardiola waarschuwt opvolger voor rotte appel van Bayern

Redactie
| 6 reacties
Wie is de mol? Guardiola waarschuwt opvolger voor rotte appel van Bayern
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lang werd Pep Guardiola beschouwd als de nieuwe messias van het moderne voetbal. Maar de trainer heeft opnieuw gefaald om de Champions League te veroveren voor Bayern München. De vertrekkende coach houdt zich niet meer in over zijn huidige werkgever: "Er is een mol die de club kapotmaakt."

De relatie tussen Guardiola en Bayern München is altijd wispelturig geweest. De oefenmeester werd drie jaar geleden naar München gehaald om de Champions League te winnen, maar dat lukte de Spanjaard niet. Volgend seizoen komt hij aan het roer bij Manchester City, de ploeg van Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany. Zijn opvolger wordt toptrainer Carlo Ancelotti. Guardiola waarschuwt de Italiaan alvast: "Er is een mol binnen de club."

Ze wouden mij pijn doen, maar beseften niet dat ze de club kapotmaken

-Pep Guardiola

"Drie jaar lang werden zaken die niet bestemd waren voor de buitenwereld, gelekt aan de media", begint de coach op een persconferentie. "De persoon in kwestie wou mijn carrière ten onder brengen, maar beseft niet dat hij zo ook de club ten onder brengt."

Ancelotti

De Catalaan trekt het zich allemaal niet meer aan, maar waarschuwt opvolger Ancelotti dat er een blijvend probleem is. "Ik ben er volgend jaar niet meer, dus mij maakt het niet meer uit. Maar de mol zal er volgend seizoen wel zijn, en dat is een groot probleem voor de club", aldus Guardiola.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties