Bologna verliest van AC Milan, Inter houdt de punten thuis tegen Empoli

Jaap Vreeke
| 2 reacties

In de Italiaanse Serie A wordt dit weekend de voorlaatste competitieronde gespeeld. Met Juventus als kampioen is het nog spannend voor Europees voetbal.

Internazionale - Empoli: 2-1

Voor Inter was een overwinning in eigen huis tegen Empoli belangrijk om stevig op de vierde plaats te blijven staan, die Europees voetbal oplevert. De Nerazzurri kwamen al vroeg in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Mauro Icardi, die dit seizoen al 16 keer scoorde. Empoli kwam nog voor de rust op gelijke hoogte in de 37e minuut door Pucciarelli die het net wist te vinden.

Het mocht niet baten want Ivan Perisic, ex-Club Brugge, zette de eindstand op het scorebord in de 40e minuut. 2-1 uitslag in Milaan. Bologna speelt op zaterdagavond nog tegen Milan.

Bologna - AC Milan: 0-1

In Bologna nam de nummer 14 van de Serie A het op tegen de nummer 7. Door een vroege rode kaart, in de 12e minuut pakte Diawara zijn tweede geel, zat de wedstrijd op slot. Het was Carlos Bacca, ex-Club Brugge, die in de 40e minuut de score mocht openen via een penalty.