EK-deelnemer Zwitserland in enkele statistieken
Redactie
| 0 reacties

EK-dossier: Zwitserland

EK-deelnemer Zwitserland in enkele statistieken
Foto: © photonews

Komende zomer wordt in Frankrijk het Europees kampioenschap georganiseerd. Wij stellen alvast de deelnemende landen aan u voor. Vandaag: Zwitserland.

Topschutter

De bekendste Zwitserse voetballer is voor jullie misschien wel Alexandre Frei. De aanvaller die furore maakte in de Ligue 1 en later bij Borussia Dortmund, hing medio 2013 zijn voetbalschoenen aan de haak. Niet zonder een nationaal record af te leveren. Met 41 goals is Frei de beste schutter aller tijden van zijn land.

Meeste caps

Voor onze zoektocht naar de man met de meeste caps moeten we al een tijdje teruggaan in de tijd. Heinz Hermann verdedigde 119 keer de Zwitserse kleuren. De recordinternational bleef tussen 1977 en 1999 in eigen land voetballen.

Concurrentie hoeft de gewezen middenvelder niet snel te vrezen. Gokhan Inler (78) is de eerste nog actieve voetballer die hem kan bedreigen.

EK-historie

Zwitserland kent geen rijke EK-geschiedenis. De eerste keer dat het land deelnam was in 1996. De eerste ronde was toen het eindstation. In 2004 en 2008 zou La Nati nog eens terugkeren met een gelijkaardig resultaat.

2012: Niet gekwalificeerd
2008: Eerste ronde
2004: Eerste ronde
2000: Niet gekwalificeerd
1996: Eerste ronde
1992: Niet gekwalificeerd
1988: Niet gekwalificeerd
1984: Niet gekwalificeerd
1980: Niet gekwalificeerd
1976: Niet gekwalificeerd
1972: Niet gekwalificeerd
1968: Niet gekwalificeerd
1964: Niet gekwalificeerd

Blikvangers

De Zwitserse selectie zit vol talent. Wat dacht je van namen als Shaqiri of Xhana? Niet slecht als je het ons vraagt. Die laatste zal volgend seizoen trouwens voor Arsenal uitkomen. Maar zij zijn lang niet de enige sterke Zwitserse voetballers. Ontdek hier enkele andere toppers.

Babes

Het is officieel: ook in de bergen loopt er heel wat vrouwelijk schoon rond. Wij hebben alvast onze favoriete Zwitserse voetbalbabe uitgekozen. Klik hier en doe hetzelfde!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21692 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties