Na de titel verliest Ajax nu ook zijn succescoach
Maarten Pottie
| 10 reacties

Frank de Boer stopt bij Ajax, zijn contract liep nog tot 2017

Na de titel verliest Ajax nu ook zijn succescoach
Foto: © SC

In december 2010 kwam Frank de Boer aan het roer bij Ajax. Hij won dat seizoen meteen de titel en zou dat de drie volgende jaargangen ook doen. Donderdag bevestigden de Amsterdammers dat de samenwerking stopt.

De Boer had eigenlijk nog een contract tot juli 2017, maar na de titel mis te lopen op de laatste speeldag, besloot hij dat het tijd was om te gaan. "Dat ik op zoek ga naar iets anders, is het beste voor mij en naar mijn mening ook voor Ajax", vertelt hij op de website van de club. "Maar Ajax is mijn club en dat zal altijd zo blijven."

In Engeland is de pers overtuigd dat hij de nieuwe coach wordt van Everton, waar Roberto Martinez onder vuur ligt. Niet zo lang geleden liet hij al weten dat hij die job wel zag zitten. Maar voor de Nederlander is een sabbatjaar ook een mogelijkheid. Over zijn opvolger bij Ajax is nog niets bekend.

Jammer dat hij weggaat

Edwin van der Sar

Directeur Edwin van der Sar zag het vertrek aankomen. "Het was geen grote verrassing, aangezien we de afgelopen maanden al enkele gesprekken over zijn toekomst en die van Ajax voerden", zei hij. "We vinden het jammer, maar we wensen hem veel succes voor de toekomst." Volgens de ex-doelman gaan club en trainer uiteen in een goede verstandhouding.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties