De blufpoker van Wilmots: "Ik wist zes weken geleden al dat ik drie spitsen zou meenemen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Brussel
| 21 reacties
De blufpoker van Wilmots: "Ik wist zes weken geleden al dat ik drie spitsen zou meenemen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zouden enkel Christian Benteke en Romelu Lukaku hun kans krijgen tijdens EURO 2016? En zou Michy Batshuayi bijgevolg het kind van de rekening worden? Want eind april gaf Marc Wilmots aan slechts twee diepe spitsen mee te nemen naar Frankrijk.

Donderdag bleek dat de bondscoach zowel Batshuayi, Benteke als Lukaku opnam in zijn kern. "Ik heb hierover blufpoker gespeeld", gaf Wilmots tijdens zijn persconferentie toe. "Ik wist zes weken geleden al dat ik drie spitsen zou meenemen."

En dat vindt de selectieheer broodnodig. "Door de duur van het toernooi heb ik drie aanvallers met verschillende kwaliteiten nodig. Afhanakelijk van hoe de wedstrijden evolueren, kan ik hen uitspelen. De komende dagen en weken gaan we hun huidige vorm analyseren."

Elke keer ik Benteke zag spelen, liet hij zich opmerken

Op de rol van Lukaku en Batshuayi ging Wilmots niet dieper in. Over Benteke wilde hij wel nog het volgende kwijt. "Elke keer dat ik Benteke zag spelen, enkele minuten, een halfuur of langer, liet hij zich opmerken. Ik houd van de manier hoe Jürgen Klopp met zijn aanvallers omgaat. Ook hij heeft voorin verschillende opties."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties