VIDEO: Twee dronken scheidsrechters levenslang geschorst in Tsjechië

Pieter De Clerck
| 1 reacties
VIDEO: Twee dronken scheidsrechters levenslang geschorst in Tsjechië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Tsjechische bond (FACR) heeft twee scheidsrechters levenslang aan de kant gezet omdat ze dronken aan het fluiten waren tijdens een eerste klasse-wedstrijd. "Ze waren niet lichtjes, maar écht zat. Bij deze bestaan ze niet langer voor ons", aldus de FACR.

Tijdens de wedstrijd van woensdag, tussen Slavia Praag en degradatiekandidaat Príbram, stonden vierde official Marek Pilny en assistent-scheidsrechter Jiri Jech dronken op het veld. De zwalpende arbiters werden -uiteraard- vastgelegd op beeld en de video's verschenen op Youtube. De Tsjechische bond zag zich genoodzaakt om in te grijpen.

De sancties zijn niet mild. "Pilny was zichtbaar dronken en Jech moest gaan urineren tijdens de wedstrijd. Ze konden nauwelijks in evenwicht blijven. Ze waren niet een beetje zat, maar echt stomdronken, vanaf nu bestaan ze niet meer voor ons", spreekt de FACR duidelijke taal.

Deze lijnrechter is lazarus!

De twee mannen zijn levenslang geschorst. De hoofdscheidsrechter en twee andere lijnrechters moeten aan de kant blijven tot het einde van het seizoen omdat ze niet hebben ingegrepen. Wat een taferelen in het land van de pils!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

First League

Nieuwste reacties