Engeland voorgesteld: enige WK-winnaar die nooit kon zegevieren op een EK
CĆ©dric De Volder
CĆ©dric De Volder
| 2 reacties

EK-dossier: Engeland

Engeland voorgesteld: enige WK-winnaar die nooit kon zegevieren op een EK
Foto: © Photonews

Komende zomer wordt in Frankrijk het Europees kampioenschap georganiseerd. Wij stellen alvast de deelnemende landen aan u voor. Vandaag vervolgen we met Engeland.

Vorige deelnames: één halve finale, maar verder...

Engeland is natuurlijk een land met een rijke voetbalgeschiedenis. Groot-Brittannië wordt niet voor niets 'the Home of Football' genoemd. Alhoewel? The Three Lions hebben een niet al te beste relatie met een Europees kampioenschap.

In 1996 werd de halve finale nog gehaald, maar verder is het kommer en kwel. Engeland schaarde zich regelmatig eens bij de laatste acht, maar dat kan voor zo'n voetbalnatie niet genoeg zijn. In 2008 was Engeland zelfs niet gekwalificeerd.

De weg naar Frankrijk: foutloos!

Engeland had hoegenaamd géén moeite om zich te plaatsen voor Frankrijk 2016. Meer zelfs: Wayne Rooney en kornuiten reden met dertig op dertig een perfecte koers.

De tegenstand was met Zwitserland, Slovenië, Estland, Litouwen en San Marino allesbehalve om over naar huis te schrijven, maar het parcours zorgt er toch voor dat Engeland met veel verwachtingen het Kanaal zal oversteken.

Topschutter: King Wayne!

Wayne Rooney is natuurlijk dé grote man bij de Engelse nationale ploeg. De aanvaller van Manchester United is niet alleen de ster van deze lichting, maar staat met 51 rozen ook helemaal bovenaan in de topschutterstand aller tijden.

Recordinternational

Wayne Rooney is dan wel de topschutter van Engeland, maar de spits heeft met zijn 109 caps nog een weg af te leggen om Peter Shilton in te halen. De voormalige doelman heeft 125 optredens voor the Three Lions achter zijn naam staan.

WK gewonnen, maar...

Engeland is overigens de enige (ex-)wereldkampioen die er nooit in slaagde om zich ook tot Europees kampioen te kronen. Die wereldtitel in 1966 is tot op de dag van vandaag de enige (grote) prijs die Engeland ooit kon winnen.

Blikvangers

Het begint al bij de man onder de lat: Joe Hart. De wereldkeeper maakt niet enkel het mooie weer bij Manchester City, maar ook bij de nationale ploeg. Niet dat er in de verdediging of op het middenveld geen grote spelers rondlopen, maar het is toch vooral in de aanval dat Engeland over weelde beschikt: Kane, Rooney én Sterling. Lees hier alles over de blikvangers van deze selectie.

Babes

Wij weten natuurlijk niet met wat voor meiden jullie Engeland associeren, maar bij ons schieten er toch enkele fraaie plaatjes door het hoofd. Ontdek hier de mooiste voetbalbabes van Engeland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties