Rusland: onbekend maakt onbemind, maar ...

Redactie
| 0 reacties
Rusland: onbekend maakt onbemind, maar ...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elk land heeft zijn sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie... Hierbij: Rusland.

Icoon onder de lat

Hoeven we u Igor Akinfeev nog voor te stellen? De 29-jarige goalie van CSKA Moskou is al jaar en dag het sluitstuk van de Russen. Met amper vijf tegentreffers hielp hij zijn land aan een geruisloze kwalificatie voor het EK.

Of toch niet? In het duel tegen Montenegro kreeg de goalie in minuut 1 een vuurpijl tegen het hoofd. Akinfeev liep brandwonden en een hersenschudding op. De wedstrijd zou vroegtijdig gestaakt worden.

Onbekend maakt onbemind

Geen bekende namen in de Russische defensie. Of kent u de 36-jarige Sergei Ignashevich dan zo goed? De verdediger van CSKA Moskou is dé absolute certitude achterin. Rechtsback Igor Smolnikov (27) en ploegmaat van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts bij Zenit, doet misschien wel een belletje rinkelen.

Alan Dzagojev natuurlijk

Wie aan een EK met Rusland denkt, denkt aan Alan Dzagojev (CSKA). De metronoom op het middenveld kroonde zich op de laatste editie tot co-topschutter met drie treffers. Een andere bekende naam is Igor Denisov (Dinamo). De controleur was kind aan het huis bij Zenit, maar vertrok er met slaande deuren.

8 op 8

Acht optredens in de campagne, acht goals. Artem Dzyuba is dé Russische scherpschutter om in de gaten te houden. De 27-jarige aanvaller knokt zich op late leeftijd een weg naar de top én met succes. Ook bij Zenit schiet hij de ballen er blindelings in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties