Simon Mignolet vlak bij unieke primeur: "Als klein manneke wilde ik zulke wedstrijden al spelen"

Jaap Vreeke
| 0 reacties
Simon Mignolet vlak bij unieke primeur: "Als klein manneke wilde ik zulke wedstrijden al spelen"

Vanavond neemt Liverpool het op tegen Sevilla voor de finale van de Europa League. Terwijl de meeste Rode Duivels hun blik al op het EK hebben gericht moet Simon Mignolet nog aan de bak in zijn eerste Europese finale.

Om 20u45 neemt Liverpool het in Basel op tegen Sevilla voor de finale van de Europa League 2016. Bij The Reds staat Simon Mignolet waarschijnlijk tussen de palen voor zijn eerste Europese finale ooit. "Hier droom je van als jonge gast. In maart tegen Manchester City speelde ik de eerste finale uit mijn leven. Het was niet de leukste ervaring om er op de meest brutale manier uit te gaan na verlengingen en strafschoppen", zegt de doelman tegen Het Nieuwsblad.

Mignolet heeft volgens zichzelf zijn zenuwen wel onder controle: "Zenuwachtig ben ik niet. Ik kijk er vooral enorm naar uit. Als klein manneke wilde ik zulke wedstrijden al spelen. Ik vind het vooral fantastisch om nu ook deel uit te maken van zo’n wedstrijd die in heel Europa wordt bekeken."

Klopp

Jürgen Klopp is al niet meer weg te denken bij Liverpool, de coach probeert de druk zo veel mogelijk weg te nemen bij zijn spelers. "Hij is zelf een vedette en pakt op die manier veel druk weg van de spelers, dat is welgekomen in de dagen voor een Europese finale", looft Mignolet zijn trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties