Reactie Hasi maakt het bilan van een teleurstellend seizoen: "Vanden Borre heeft ons pijn gedaan"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 37 reacties
Hasi maakt het bilan van een teleurstellend seizoen: "Vanden Borre heeft ons pijn gedaan"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het seizoen van Anderlecht was er één met ups en heel veel downs. Besnik Hasi kreeg er geen lijn in, maar komt met verzachtende omstandigheden: "Zoveel blessures, dat kan niemand opvangen."

Hasi gaat het gelag betalen voor alles wat er gebeurde, maar hij wil ook niet alle schuld op zich nemen. "Ons doel was eerste worden en daar zijn we niet in geslaagd", begon Hasi. "Maar als je ziet wat er dit seizoen allemaal is gebeurd... We hebben nooit stabiliteit gevonden. En dan is een achtste finale Europa League en een tweede plaats nog niet slecht."

Dendoncker heeft sinds januari drie-vier matchen gespeeld

Want het is een hele waslijst wat Hasi op te noemen had. "In de loop van het seizoen zijn we vier backs verloren. In januari vertrok Guillaume Gillet, die heel belangrijk was voor ons. Leander heeft sinds januari drie-vier matchen gespeeld. Defour viel geblesseerd uit, Badji, Najar..."

Hasi zat op een rollercoaster, elke keer hij hoop had dat het team op de rails zat, werd het weer een tegenslag. "Na Tottenham en Brugge thuis dacht ik dat we vertrokken waren, maar dan viel Obradovic voor heel het seizoen uit. Nooit hebben we vier-vijf keer met dezelfde ploeg kunnen spelen."

Ging Praet vertrekken? Ging Boussoufa komen? We wisten het niet

Besnik Hasi

En de transferperiodes waren ook stressvol. "We wisten niet wat er ging komen. Ging Praet vertrekken? Ging Boussoufa komen? Het was allemaal afwachten", was Hasi toch wat kritisch richting zijn bestuur.

En dan was er nog het 'geval Vanden Borre'. "Dat heeft ons zeker niet goed gedaan. Het heeft de club en de ploeg pijn gedaan. Maar dat zijn randzaken. Louter sportief was het altijd puzzelen, puzzelen, puzzelen,..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties