Courtois en Vermaelen leggen (ondanks de vele blessures) dé kracht van de defensie bij de Rode Duivels uit

Timothy Collard Diederik Geypen
Timothy Collard en Diederik Geypen
| 0 reacties
Courtois en Vermaelen leggen (ondanks de vele blessures) dé kracht van de defensie bij de Rode Duivels uit
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is werkelijk ongezien: Marc Wilmots zag de voorbije dagen, weken en maanden heel wat van zijn verdedigers uitvallen. De bondscoach moest experimenteren tegen Zwitserland en moest ook Christian Kabasele en Laurent Ciman bij de selectie halen.

Maar toch beschikt Wilmots ook nu nog steeds over een goede verdediging. De meeste jongens in de achterhoede zijn polyvalent, waardoor ze op verschillende posities kunnen depanneren.

"Het liep goed, zelfs na enkele positiewissels. Dat toont de kracht van dit team"

Tegen Zwitserland kreeg Thibaut Courtois bijvoorbeeld nog drie verschillende defensies voor zijn neus. “Voor mij was dat allesbehalve een probleem”, aldus de doelman. “Ik ken die jongens en heb al vaker met hen samengespeeld, hé.”

“Axel (Witsel, nvdr.) speelde dan weliswaar op rechts en Toby stond centraal, maar als iedereen zijn taken uitvoert, ontstaan er geen problemen. We hebben tegen de Zwitsers in het begin wel enkele kansjes weggegeven, maar daarna liep het beter. Zelfs na enkele positiewissels. Dat toont de kracht en de kwaliteiten van dit team en het bewijst dat er automatismen zijn.”

"De automatismen komen er heus wel door de trainingen"

Thomas Vermaelen, tegen Zwitserland 66 minuten in de basis, treedt zijn doelman daarin bij. Dat er door de vele afwezigen in de verdediging niet op automatismen kan gewerkt worden? In oefenduels volgen er sowieso veel wissels waardoor er telkens een andere achterhoede staat.”

“Jongens als Alderweireld en Vertonghen hebben al zoveel ervaring en deze groep is zo sterk. Die automatismen komen er heus wel door de trainingen”, aldus de verdediger van FC Barcelona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties