Nieuwe Anderlecht-coach staat voor helse opdracht: "Iedereen weet hoe kritisch het publiek is"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 23 reacties
Nieuwe Anderlecht-coach staat voor helse opdracht: "Iedereen weet hoe kritisch het publiek is"
Foto: © photonews

Na twee gemiste titels is het volgend seizoen van moeten voor Anderlecht. Geen cadeau voor de nieuwbakken T1 die over enkele weken aan de slag gaat. "De druk zal enorm zijn", weet ook voormalig coach Ariël Jacobs.

"In tegenstelling tot wat door velen beweerd wordt, vind ik dat Anderlecht geen uitgesproken druk legt op zijn trainer. Dat heb ik zelf meegemaakt. Ook met het vertrek van Besnik Hasi is het bestuur niet over één nacht ijs geweest."

Nochtans creëert het bestuur bij iedere ploegvoorstelling hoge verwachtingen. Titel én beker zijn een must, dat zal na twee seizoenen zonder trofee niet anders zijn.

Als het in het begin niet draait, zullen ook de spelers eronder lijden

Ariël Jacobs

"De druk op de coach en de vernieuwde spelersgroep zal nu wel enorm zijn", beseft Jacobs. "Iedereen weet hoe kritisch het Anderlecht-publiek is. Als het in het begin niet draait, zullen ook de spelers eronder lijden. Dat zal niet evident zijn."

"Met uitspraken als 'het is van moeten' creëer je die druk. "Anderlecht heeft tijd nodig om te groeien, maar die tijd krijg je niet op topniveau. De club moet bijna zeker zijn dat de kwaliteit er is en dat het direct klikt, zodat de rust terugkeert", besluit Jacobs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties