Beerschot-Wilrijk legt de lat heel hoog: "Er komen nog een tiental spelers bij"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 17 reacties
Beerschot-Wilrijk legt de lat heel hoog: "Er komen nog een tiental spelers bij"
Foto: © Jan Mees

KFCO Beerschot-Wilrijk nam de voorbije weken afscheid van achttien (!) spelers. De paarshemden trokken al enkele pionnen aan, maar er is nog veel werk aan de winkel.

"We moeten een inhaalbeweging maken", vertelt Frank Staes op de website van de Mannekens. "Het voorbije seizoen hebben we niet altijd de juiste keuzes gemaakt bij de samenstelling van de spelerskern."

Bovendien moesten enkele jongens afhaken omdat er volgend seizoen overdag zal worden getraind. Met andere woorden: KFCO Beerschot-Wilrijk wordt een profclub in de Eerste Amateur Liga.

KFCO Beerschot-Wilrijk gaat enkel door met spelers met een profstatuut

Frank Staes

"Dat is een keuze die we hebben gemaakt", vertelt de sportief manager. "Het zal wellicht voor een hoger verwachtingspatroon en extra druk zorgen. Maar wat is het alternatief? Een seizoen met spelers die meer thuis zitten dan iets anders?"

"We hebben wel degelijk naar tussenoplossingen gezocht voor sommige spelers, maar de eindconlusie is simpel. Beerschot gaat enkel door met spelers met een profstatuut. Zo anticiperen we meteen op een doorgroei naar 1B. Of nog verder..."

Versterkingen in de pijplijn

En de komende dagen worden nog een pak versterkingen verwacht op het Kiel. "Marc Brys wil het seizoen afwerken met twintig veldspelers en drie doelmannen."

"We zullen de komende weken een tiental spelers verwelkomen", besluit Staes. "Momenteel bewandelen we een buitenlandse piste voor de verdediging. Ook de komst van een rechtsback en een diepe spits zitten in de pijplijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties