Analyse Nederland geeft ons moed: daarom kunnen we het EK nog winnen!

Nederland geeft ons moed: daarom kunnen we het EK nog winnen!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgen verloren hun eerste wedstrijd op het EK van Italië. Toch is er allerminst reden tot paniek nodig, want het zou niet de eerste keer zijn dat een land Europees kampioen wordt na een slechte start. En weten we nog wat er op het WK 1986 of het EK 2000 met de Belgen gebeurde?

Op het WK 1986 moesten we na een nederlaag tegen thuisland Mexico vol aan de bak tegen 'zwakke landen' als Irak en Paraguay om uiteindelijk via een overwinning en een gelijkspel nipt naar de volgende ronde te gaan als beste derde.

Op het EK 2000 gingen we er dan weer uit in de eerste ronde, ook al hadden we op matchdag 1 gewonnen van Zweden. Met Marc Wilmots er toen bij: "Een eerste match zegt dus niet meteen alles", gaf hij vóór de nederlaag tegen Italië al aan. "Bezig zijn met scenario's heeft geen enkele zin."

Nederland!

In Polen en Oekraïne vier jaar geleden begon eindwinnaars Spanje tegen Italië ook maar met een gelijkspelletje, de eindwinnaars van het EK 2004, 2000 en 1992 wonnen hun groep niet, in 1988 begon Nederland zelfs met een nederlaag tegen de Sovjet-Unie om het EK uiteindelijk nog te winnen.

Slotsom: er is geen man overboord en geen reden tot paniek. Denemarken begon ooit zelfs met 1 op 6 aan het EK 1992 om nog de eindzege binnen te lepelen. Rest de vraag: krijgen de Duivels het niveau omhoog naar kampioenenspel?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties