Nani en Ronaldo bijten tanden stuk op stugge IJslanders die nog bijna met de zege gaan lopen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Nani en Ronaldo bijten tanden stuk op stugge IJslanders die nog bijna met de zege gaan lopen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Portugal en IJsland hebben hun opener in groep F gekruid met een kansrijk kijkstuk. Nani en Ronaldo voetbalden genoeg kansen bij elkaar voor de volle buit, maar aan de meet mocht het aanvalduo blij zijn met een punt.

Portugal vs. IJsland, dat was de clash der moeilijkste namen. Terwijl de Portugezen duelleren om de langste naam, zijn de sons bij de IJslanders nauwelijks te tellen. Vanavond stonden er elf aan de aftrap, Sigurdsson was de eerste die zich liet gelden. Tot twee keer toe hield Rui Patricio hem een een vroege openingsgoal.

Ronaldo zoals we hem kennen

IJsland liet een fraaie eerst indruk na, maar ook Portugal toonde zich snel. Iets voorbij het kwartier testte Vierinha de vuisten van Halldorsson. De eerste keer dat Ronaldo zich liet opmerken, trapte hij in de grond en vroeg er zowaar een fout voor. Wat volgde, was het betere werk. CR7 reikte Nani de 1-0 aan, maar de IJslandse goalie had een wereldparade in huis. Een kopbal van Ronaldo zeilde dan weer over.

Toch gingen we met een Portugese voorsprong rusten. André Gomes bediende knap Nani die proper afwerkte. Een goal na een uitgespeelde actie hadden we dit EK nog zelden gezien.

In de tweede helft reageerde IJsland meteen. Bjarnason nam de bal enig mooi op de slof. Portugal moest nu weer vol aan de bak. Een bedrijvige Nani kwam dicht bij de 2-1, maar een tweede treffer was de aanvaller niet gegund. IJsland loerde op de counter en Finnbogason had nog dé kans op de matchtreffer. Aan de overkant liet Ronaldo de winning goal liggen en dus kregen we een billijk gelijkspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties