Reactie Deschamps, coach met ballen, zet zijn twee sterren op de bank: "Tactische redenen"

Johan Walckiers Manuel Gonzalez
Johan Walckiers en Manuel Gonzalez vanuit Marseille
| 4 reacties
Deschamps, coach met ballen, zet zijn twee sterren op de bank: "Tactische redenen"
Foto: © photonews

Je moet het maar aandurven als Frans bondscoach. Dan heb je spelers die bij Atlético Madrid en Juventus een heel seizoen op héél hoog niveau acteerden en als de tweede match van het EK aanbreekt, zet je beiden op de bank. Dan heb je wel 'cojones'.

De pers was er al de hele week over bezig: Deschamps zou mogelijk Pogba en Griezmann op de bank zetten. We moeten eerlijk toegeven: van Griezmann hadden we het verwacht. Alle spelers die een heel seizoen onder Diego Simeone spelen, zijn gewoon op na afloop van de competitie. "Antoine heeft een zwaar seizoen gespeeld", verklaarde Deschamps zijn keuze. "Ik weet dat hij ook kan invallen en bepalend zijn."

Terwijl het minstens een uur nergens op leek, kreeg Deschamps dus wel gelijk en mocht hij zich op de borst kloppen. Evengoed had het echter anders kunnen aflopen. "Ik heb een keuze gemaakt door mij aan te passen aan de tegenstander", legde hij verder uit. "We wilden snel via de flanken aanvallen. Dit hebben we paar keer gedaan, maar niet goed genoeg en kregen zij een paar grote kansen. Dat heb ik aangepast bij de rust."

Ik weet dat ze beiden niet blij zijn

Maar goed, terwijl we Griezmann nog verwachten zette Deschamps ook Pogba, 'l'enfant doré' van Frankrijk, op de bank. "Beiden was het om tactische redenen. Ik weet dat ze beiden niet blij zijn, maar de ploeg is het belangrijkste." Ziet u Wilmots Hazard en De Bruyne al op de bank zetten?

Laten we wel benadrukken dat Frankrijk door het oog van de naald kroop. Het spel zal serieus moeten verbeteren de volgende weken. "Ja, dat beseffen we ook", zei doelman Hugo Lloris. "We hebben een maand om te groeien. Zolang we blijven winnen, is er geen probleem, maar het moet inderdaad beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties