Wilmots kiest voor andere aanpak tegen Ierland: "Tussen twee en tien wijzigingen"

Sander De Graeve Johan Walckiers
Sander De Graeve en Johan Walckiers vanuit Bordeaux
| 32 reacties
Wilmots kiest voor andere aanpak tegen Ierland: "Tussen twee en tien wijzigingen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots gaat zijn ploeg door elkaar schudden voor de match tegen de Ieren. De bondscoach zelf gaf aan tussen de twee en tien wijzigingen uit te voeren, maar liet tussen de lijnen in zijn kaarten kijken.

"Ik ga tussen de twee en tien wijzigingen doorvoeren", aldus de bondscoach. Enkel de doelman is zeker van zijn plaats. Vooral voor Kevin De Bruyne en Marouane Fellaini lijkt een plek op de bank een mogelijkheid. Zeker als je de profielen hoort die Wilmots nodig acht tegen de Ieren.

Ieren hebben niet zoveel lengte, ik heb snelheid nodig -Marc Wilmots

"Ze zijn niet zo groot, die Ieren. Er zijn er misschien twee of drie groter dan 1,90 meter." Daar lijkt Fellaini al weg te vallen. "Ik heb spelers nodig die snel iemand tussen de benen kunnen spelen en kunnen profiteren van de ruimte op de vleugels."

Kans op basisplaats voor Carrasco en Mertens

Bij die uitspraak komen Kevin De Bruyne en Eden Hazard, de 'vleugelspelers' tegen Italië, in de problemen. Beiden knijpen ze maar al te graag naar binnen. "Ik wil beweging zonder beweging komt er geen ruimte."

Als Wilmots Eden Hazard naar de tien verplaatst in de plaats van Fellaini en ook de licht geblesseerde Kevin De Bruyne naar de bank verwijst, komt er plaats voor jongens als Yannick Carrasco én Dries Mertens of zelfs Origi. Al zal Kevin De Bruyne wél spelen als hij volledig fit is.

Wie op training alles geeft, krijgt zijn kans -Marc Wilmots

Over de positie van Lukaku werd met weinig woorden gerept, maar naar de kwalificatiematchen en de prestatie daarin, kijkt de bondscoach niet meer. "Iedereen moet in de spiegel kijken en presteren. Drie matchen zijn snel voorbij. Wie op training alles geeft, krijgt zijn kans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties