Plaatje klopt bij Spanje: team, aanval en... Iniesta: voldoende voor titel?

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
Plaatje klopt bij Spanje: team, aanval en... Iniesta: voldoende voor titel?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voorlopig konden nog maar weinig toplanden indruk maken op het EK in Frankrijk. Dat hoeft ook nog niet echt: pas in de knock-out fase gaat het echt om de knikkers en in het verleden werd al meermaals bewezen dat ploegen na een matige start kunnen groeien in een tornooi.

Tussen alle matige vertoningen door maakte Spanje tegen Turkije wél indruk. In de eerste wedstrijd ging het nog moeizaam en kon de titelverdediger pas in de slotfase afstand nemen van Tsjechië.

Vooral aanvallend waren er toch nog wel wat zorgen voor Del Bosque. Maar die lijken na Turkije van de baan. Morata bewees met twee doelpunten weer over een topspits beschikken en ook Nolito bewees waarom Barcelona op hem aast.

Het fiasco in Brazilië lijkt al helemaal vergeten en verschillende internationals gaven al aan dat de sfeer in de groep uitstekend is. Iets wat de voorbije jaren niet altijd het geval was, mede door de spanningen tussen het Barça- en Real-kamp. Maar zelfs Piqué en Ramos lijken tegenwoordig vrienden, en bankzitter Casillas toont zich supporter nummer één langs de lijn.

Spanje is een team, maar het is toch vooral één man die opnieuw indruk maakt voorlopig. De man die Spanje zes jaar geleden wereldkampioen maakte: we hebben het natuurlijk over Andrés Iniesta. Dirigeert hij La Roja dit keer naar de Europese titel?

In Spanje groeit het geloof in elk geval en ook in het buitenland zijn ze behoorlijk onder de indruk na de demonstratie tegen Turkije. Maar één zwaluw maakt natuurlijk de lente niet en er is nog een lange weg te gaan voor de Spanjaarden. Bovendien rijst de vraag of dit Turkije een echte waardemeter is. In de volgende ronde weten we het, want Spanje is nu al zeker van de kwalificatie.

Wat verwacht u nog van Spanje op dit EK? Laat het ons weten in de comments!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties