Twee kapiteins, maar zo verschillend: Hazard is geen Kompany

Twee kapiteins, maar zo verschillend: Hazard is geen Kompany
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Eden Hazard is kapitein bij de nationale ploeg nu Vincent Kompany afwezig is. Een heel verschil voor de spelers, want Kompany zijn persoonlijkheid trekt quasi alle aandacht naar zich toe. En hij regeert naast Wilmots bij de Rode Duivels.

Het verschil bij de Rode Duivels is duidelijk zichtbaar. Waar Kompany zich met alles bemoeide, van eten tot trainingen, is Eden Hazard meer de man die tussen zijn ploegmaats staat. Kompany wordt door zijn ploegmaats meer gezien als een baas, terwijl Hazard het probeert op te lossen met dialoog.

Hazard is daarbij ook niet de grote voortrekker. Eden zal het nooit overwegen om voor enkele tienduizenden euro's portretrechten publiekelijk te gaan opeisen en daarmee zijn ploegmaats ook in verlegenheid te brengen. Want de beslissing van Kompany om de KBVB aan te vallen, was zijn - en die van zijn entourage - persoonlijke beslissing.

Een normale jongen

Hazard is een jongen die ondanks zijn enorme wereldstatus normaal is gebleven. Gisteren na de wedstrijd was hij al bij elke tv-zender van Europa gepasseerd voor hij bij de geschreven pers kwam. De reactie van Hazard: "Zijn jullie hier nog altijd? Alé, wat willen jullie weten", zei hij met een guitige glimlach. Waarop hij 20 minuten zijn relaas deed.

Op een ontspannen manier, zonder enige vraag te ontwijken. Ontspannen, terwijl Kompany over elk woord nadenkt en nooit uit zijn rol valt. Een verschillende stijl van 'kapitein-zijn', maar zeker niet slechter. Zijn ploegmaats komen al sneller bij hem met hun problemen. Hij staat wel verder van Wilmots dan Kompany, die zelfs wordt geraadpleegd bij de Duivels als Wilmots met twijfels zit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties