Leko is back: "Bij STVV is alles aanwezig om het goed te doen, maar... we zijn niet van gisteren"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Leko is back: "Bij STVV is alles aanwezig om het goed te doen, maar... we zijn niet van gisteren"
Foto: © Photonews

STVV staat voor een boeiend seizoen, vol met uitdagingen. De Limburgse club wil zich herpakken na de matige terugronde van vorig jaar en stelde daarom een nieuwe coach aan: Ivan Leko. Voetbalkrant.com strikte de immer vriendelijke Kroaat voor een goede babbel. Wij vragen, Leko antwoordt!

Ivan: de kop is eraf, je hebt je eerste trainingen als coach van STVV achter de rug. Hoe voelt het?

“Ik ben heel blij dat het eindelijk is begonnen. Hier keek ik toch al eventjes naar uit. In mijn ogen is bij STVV alles aanwezig om het goed te doen. We hebben een jonge ploeg met potentieel, maar nu komt het er natuurlijk op aan van hard te werken.”

"Bij STVV willen we deuren openen voor jonge spelers" - Ivan Leko

Is de huidige groep niet een beetje aan de jonge kant?

“Dat is inderdaad zo, maar het kadert ook in onze visie. Wij willen deuren openen voor jonge spelers. Langs de andere kant zijn we ook niet van gisteren: we beseffen dat er nog ervaren spelers moeten bij komen. We zijn dan ook bezig met het afhandelen van verschillende transfers.”

Waar heb je precies versterking nodig?

“Er moet in élke linie iets bij. Ik ben best tevreden met de spelers die momenteel voorhanden zijn, maar we hebben nood aan concurrentie binnen de ploeg. Als er op training geen concurrentie is, dan ben je niet goed bezig.”

"Een vertrek van Dutoit? Enkel bespreekbaar als STVV er ook beter van wordt"

Ivan Leko

Ga je William Dutoit bij STVV kunnen houden?

“William ligt nog steeds één jaar onder contract bij deze club. Hij heeft een geweldig seizoen achter de rug en het is dan ook normaal dat er belangstelling is. Maar hij is een belangrijke speler voor STVV en wij willen onze beste spelers niet zomaar van de hand doen.”

“Als er een voor hem interessant bod op tafel komt, kan hij vertrekken. Maar ook de club moet er tegelijkertijd beter van worden. Anders is een vertrek niet bespreekbaar.”

Slotvraagje, Ivan. Je staat voor een serieuze uitdaging. Wat is je doel met STVV?

“Eerst en vooral: ik hou van uitdagingen. Mijn doel is om een nieuw team te bouwen. We willen goed voetbal op de mat leggen en met een groot strijdershart op het veld verschijnen om de fans gelukkig te maken. Als dat lukt, dan zal de rest wel volgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties