UEFA in de wolken met EK tot nog toe: "Extreem positieve verrassing"

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
UEFA in de wolken met EK tot nog toe: "Extreem positieve verrassing"
Foto: © photonews

De spektakelwaarde van het EK laat voorlopig te wensen over. Weinig doelpunten en een aantal slaapverwekkende vertoningen zoals het duel tussen Zwitserland en Frankrijk. Bij de UEFA zien ze echter alleen maar positieve zaken.

De beslissing om het aantal deelnemers aan het EK op te voeren naar 24 is volgens velen de oorzaak voor het mindere spel tot nog toe. Giorgio Marchetti, directeur competitiezaken, denkt er echter anders over. Hij vindt niet dat de kwaliteit van het tornooi in negatieve zin beïnvloed werd.

"Het is een intense en gesloten competitie. In veel groepen ligt alles nog open. Dat is een extreem positieve verrassing", zo wordt hij geciteerd door Voetbal International.

Niet iedereen vindt het een goed idee dat ook de nummers drie nog kans maken op de volgende ronde. Marchetti wel, en daar heeft hij een uitleg voor: "Alle landen blijven dan strijden."

Weinig doelpunten

Uiteraard kan de man niet ontkennen dat er minder gescoord wordt. "Er waren wedstrijden die op 0-0 eindigden, zoals Duitsland-Polen en Portugal-Oostenrijk, en toch boeiend waren. Als het maken van meer doelpunten neerkomt op wedstrijden die op 4-0 eindigen, dan is er niet per se een voordeel."

Marchetti zegt tot nog toe vooral te hebben genoten van de spanning in vele wedstrijden. "Er vielen goals op het einde van wedstrijden, die in extremis de uitslag veranderden. Ik heb echt kunnen genieten van wedstrijden die met een 0-0 of 1-0 besloten werden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties