Wilmots houdt nog twee opties over, maar de ene lijkt echt bij de haren getrokken

Wilmots houdt nog twee opties over, maar de ene lijkt echt bij de haren getrokken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedereen gaat er al vanuit dat Jordan Lukaku morgenavond de linksback is tegen Wales, maar Marc Wilmots heeft in het verleden al aangegeven dat hij daar nog een andere optie heeft. Al ligt die minder voor de hand.

Wilmots sprak al over Moussa Dembélé op de linksback te zetten en hijzelf zag dat toen ook zitten. "Het klopt dat we daar over gepraat hebben en als ik de ploeg kan helpen, wil ik dat doen. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar sta open voor veel dingen en denk dat ik op die positie mijn mannetje wel zou kunnen staan", zei Dembélé in mei nog.

Het is dus niet direct zeker dat Lukaku zal starten als linksback. Wilmots kennende is hij de goeie match van Dembélé tegen Ierland nog niet vergeten. En Wilmots hecht ook sterk aan de hiërarchie. Terwijl Lukaku nog maar net komt piepen, heeft Dembélé er al jaren opzitten bij de nationale ploeg.

Denayer rechtse op linkse plaats

In het centrum zal het zo goed als zeker Jason Denayer worden die de plaats van de geschorste Vermaelen zal opvangen. Die speelde dit seizoen bij Galatasaray immers ook al links in de verdediging als rechtsvoetige. Hij heeft dus al enige ervaring. Laurent Ciman en Christian Kabasele lijken geen opties momenteel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties