Opinie De verdienste van Wilmots & de taak van zijn opvolger

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
De verdienste van Wilmots & de taak van zijn opvolger
Foto: © photonews

Marc Wilmots kreeg de afgelopen jaren bakken kritiek over zich heen, maar was dat allemaal wel terecht? De voormalige bondscoach mag ook wel een grote verdienste op zijn hoed steken. Aan zijn opvolger om hierop verder te bouwen.

We werden eerste op de FIFA-ranking, kwalificeerden ons voor het WK en het EK en schopten het telkens tot in de kwartfinale. Mooi. En toch werd Marc Wilmots de afgelopen jaren overladen met kritiek. Waarom?

Het antwoord is simpel: nooit huisde er zoveel kwaliteit in onze nationale ploeg en dat wil iedereen verzilverd zien met een trofee. In Brazilië werd 2 jaar geleden al duidelijk dat Wilmots geen tactisch meesterbrein is. Sindsdien nam de kritiek enkel nog toe. We zagen geen evolutie in de kwalificatiecampagne en de oefenwedstrijden voorspelden weinig goeds.

Misschien zou het wel lukken ondanks de beperkingen van Wilmots

Toch leefde de natie op hoop. Misschien zou het ook wel lukken ondanks de beperkingen van Wilmots als onze sterren zouden schitteren. De ster van Hazard schitterde enkel tegen Hongarije aan de Franse hemel en ook De Bruyne bleef onder de verwachtingen. Dan is een uitschakeling in de kwartfinale een logisch resultaat en blijven we achter met de vraag of een andere coach ons voorbij Wales en Portugal had kunnen loodsen.

Wilmots maakte van een hoop vedetten een samenhangende groep

En toch heeft Wilmots ook zeker zijn verdienste als bondscoach. Hij is erin geslaagd om van de resem vedetten een samenhangende groep te creëren, een goede sfeer. Hij heeft ervoor gezorgd dat al die talenten graag voor onze nationale ploeg voetballen. De Rode Duivels zijn opnieuw hot.

De volgende stap, het tactisch plaatje perfect in elkaar steken zodat we niet enkel afhankelijk zijn van het individuele talent van onze klassespelers, wordt de taak van zijn opvolger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties