Dimata lijkt meteen de kans te krijgen bij KVO: bedrijvig, fysiek sterk, leergierig én een neus voor doelpunten

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 0 reacties
Dimata lijkt meteen de kans te krijgen bij KVO: bedrijvig, fysiek sterk, leergierig én een neus voor doelpunten
Foto: © Photonews

Vinden we dé seizoensrevelatie dit seizoen in de rangen van KV Oostende? Het zou zomaar kunnen. Met Landry Dimata hebben de West-Vlamingen een topper in huis gehaald.

KV Oostende beschikt met Gohi Bi Cyriac, Joseph Akpale en Nicklas Pedersen (momenteel geblesseerd, nvdr.) over drie centrumspitsen met de nodige strepen op de schouder, maar toch is het Landry Dimata die het pleit lijkt te winnen.

Jawel, de 18-jarige aanvaller - voor de neus van Club Brugge weggeplukt bij Standard - maakte indruk in de voorbereiding. Het zal ons dan ook niet verbazen als hij voor de West-Vlaamse doelpunten moet zorgen in Limburg.

"Landry bevestigt zijn goede voorbereiding", aldus Yves Vanderhaeghe. "Tegen TSG 1899 Hoffenheim speelde hij een iets mindere wedstrijd. Maar dat was natuurlijk tegen de grote jongens."

Vanderhaeghe is verder vol lof over de jongeling. "Hij is heel bedrijvig, fysiek bij de beteren en hij wil leren. Op Antwerp FC (dat schreven we na die wedstrijd HIER al, nvdr.) speelde hij bijvoorbeeld een sterke wedstrijd."

Een type als Christian Benteke? Laat Benteke eens met links naar doel trappen. Het zal minder zijn

Yves Vanderhaeghe

Bij zijn voorstelling werd Dimata omschreven als een type zoals Christian Benteke. "Laat Benteke eens met links trappen", knipoogt Vanderhaeghe. "Het zal minder zijn. Ik heb Dimata een doelpunt met links zien maken op de Bosuil..." (grijnst)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties