Refaelov blijft op de sukkel en speelt niet tegen Oostende: "Het risico op een zwaardere blessure is te groot"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 4 reacties
Refaelov blijft op de sukkel en speelt niet tegen Oostende: "Het risico op een zwaardere blessure is te groot"
Foto: © Photonews

Club Brugge maakt vrijdagavond de verplaatsing naar de nagelnieuwe Versluys Arena, maar Michel Preud'homme mist wel één van zijn sleutelpionnen. Lior Refaelov sukkelt na de buikspieren nu ook met de quadriceps.

Preud’homme neemt dan ook geen enkel risico en dus zit Refaelov niet in de blauw-zwarte wedstrijdselectie. “Er zit wat vocht in de quadriceps van Lior. Let op: hij kan veel doen, maar versnellen en trappen doet pijn en het risico op een zwaardere blessure is dan ook te groot”, aldus de coach van blauw-zwart op zijn wekelijkse persbabbel.

Club probeert de Israëli zo snel mogelijk klaar te stomen, en Refaelov zelf werkt keihard. “Vandaag (donderdag, nvdr.) nam hij niet deel aan de groepstraining, maar kreeg hij verzorging, deed hij zijn oefeningen en is hij gaan lopen. Hij werkt eigenlijk meer dan een speler die gewoon met de groep meetraint.”

"Maximum 1 of 2 wijzigingen in basiselftal"

Michel Preud'homme

Refaelov speelt niet tegen Oostende, maar voor het overige zal Preud’homme weinig veranderen aan zijn typeploeg. “We hebben net twee wedstrijden op rij gewonnen en het is dan ook gevaarlijk om vlak voor een moeilijke uitwedstrijd je ploeg door elkaar te gooien. Ik zal maximum één of twee wijzigingen aanbrengen.”

“Ik ben van mening dat ik eerst speelminuten aan heel wat spelers moet geven, alvorens ze in aanmerking komen om tijdens een match met inzet aan de aftrap te verschijnen. Daarom zullen we komende dinsdag ook een extra oefenwedstrijd inlassen tegen een Turkse ploeg. Die match zal doorgaan achter gesloten deuren en dan zal ik veel spelers kunnen gebruiken die nood hebben aan minuten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties