De opmerkelijke revival van El Ghanassy: van feestbeest naar uitblinker

De opmerkelijke revival van El Ghanassy: van feestbeest naar uitblinker
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Yassine El Ghanassy, nu 26 jaar oud, is aan zijn zoveelste kans toe. Maar voor de aanvallende middenvelder blijken de jaren van verstand eindelijk gekomen. Sinds zijn transfer naar Oostende is hij kalm in het hoofd én op het veld. 'Le nouveau Yassine...'

Rond El Ghanassy was het nooit rustig na zijn overgang van La Louvière naar AA Gent. Het talent van de aanvaller werd nooit in vraag gesteld, wel de manier waarop hij daarmee omging. Zo was er in december 2013 de druppel die bij Mircea Rednic de emmer deed overlopen. El Ghanassy vertrok voor de verplaatsing naar Bergen naar huis omdat Rednic een bankzittersplaats voor hem voorzien had.

Sinds hij ging samenwonen met zijn vriendin zien we een andere El Ghanassy

Maar er waren ook de verhalen over nachtenlang uitgaan, pita's eten om 2u 's morgens, foute vrienden, geld door ramen en deuren smijten... Het is allemaal in het verleden beland. El Ghanassy staat scherp, gaat niet meer uit en heeft ook zijn vriendenlijst serieus ingekort. Hij is daarbij ook nog gaan samenwonen met zijn vriendin, wat voor zijn omgeving het beste is wat hem kon overkomen.

El Ghanassy had door dat Oostende zijn laatste kans was en greep die ook. In de play-offs van vorig seizoen speelde hij zowaar op Gouden Schoen-niveau. In het verleden werd hij gelinkt aan Villarreal, Manchester City, AC Milan, Nice,... maar het werd Al Ain en daarna Stabaek. In de woestijn kon hij nadenken wat er allemaal fout was gelopen. En het is een nieuwe El Ghanassy die daaruit is verrezen.

Bij Gent liep er veel fout: te jong en te veel geld.

Hij spreekt niet meer over transfers naar topploegen, enkel Oostende interesseert hem momenteel. Een goeie attitude, want op zijn 26ste is zijn carrière allesbehalve voorbij. Presteren bij de Kustploeg en de belangstelling zal wel volgen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties