Reactie Hoe het vertrek van Steven Defour STVV-Anderlecht beheerste: spelers en coach René Weiler reageren

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden
| 10 reacties
Hoe het vertrek van Steven Defour STVV-Anderlecht beheerste: spelers en coach René Weiler reageren
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het vertrek van Steven Defour was misschien wel hét gespreksonderwerp na afloop van STVV tegen Anderlecht. Want hoewel er al weken over een mogelijk afscheid werd gesproken, kwam de verhuis naar Burnley er toch plots.

Een middenveld zonder Defour zal in de eerste plaats een invloed hebben op collega in het centrum Leander Dendoncker. "Zijn vertrek is spijtig", gaf de middenvelder vrijdagavond toe. "Steven was een belangrijke speler voor ons. Zijn beslissing moeten we echter accepteren en respecteren."

"Of er nu een middenvelder zal bijkomen? Het is niet aan mij om daar over te oordelen. Dat kan, maar Sofiane (Hanni, red.) kan ook naar de 10 opschuiven. En dat Youri (Tielemans, red.) dan een rijtje zakt. We zullen wel een oplossing vinden. Daar zijn we Anderlecht voor."

We verliezen met hem een van de belangrijkste spelers van de Jupiler Pro League

Coach René Weiler wilde niet te diep ingaan op de transfer. "Ik richt me liever op de spelers waar ik wel over beschik. Gisteren gingen we er nog van uit dat hij kon spelen. In die zin is het plots snel gegaan."

Ook bij STVV zorgde het nieuws dat vlak voor de match bekend raakte voor een aanpassing. "Bij de bespreking kwamen we te weten dat Defour niet speelde", aldus Steven De Petter. "Dan hebben we onze tactiek omgegooid. Hij heeft natuurlijk heel wat kwaliteiten. We verliezen met hem een van de belangrijkste spelers van de Jupiler Pro League."

Zijn doelpunt tegen KV Kortrijk was voor Defour het laatste wapenfeit in het shirt van Anderlecht
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties