'Lord Bendtner' naar Anderlecht? Geen garantie voor goals

'Lord Bendtner' naar Anderlecht? Geen garantie voor goals
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Nicklas Bendtner, het is toch een naam in het Europese voetbal. Die verdiende vooral zijn naam bij Arsenal als kopbalsterke spits, maar de laatste jaren lijkt de 28-jarige Deen in een rechte lijn naar beneden.

Bendtner is meer de pivot en is nooit een echte veelscorer geweest. In 223 matchen voor Arsenal, dat hem toch geruime tijd in zijn rangen telde, scoorde hij 65 doelpunten. Niet slecht, maar ook niet overdreven. Hij gaf daarin ook wel 23 assists, wat het geheel al wat mooier maakte. De Deen verdiende er ook zijn bijnaam 'Lord Bendtner'.

Maar de laatste jaren ging het bergaf met de Deense international. Bij Wolfsburg was hij twee seizoenen actief, maar in april maakte de club in onderling overleg een einde aan zijn contract. Het werd nooit wat ze ervan verwacht hadden en in 47 matchen voor de Volkswagenclub vond hij slechts negen keer de weg naar de netten.

Sindsdien is hij op zoek naar een nieuwe club, maar heeft die nog niet gevonden. Indien Anderlecht hem inlijft, zullen ze dus wel wat aan zijn fysieke conditie moeten werken. Aan de andere kant: hij zou gratis zijn en geen al te hoog loon vragen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties