Anderlecht denkt aan Bendtner, maar Weiler aan iets anders

Anderlecht denkt aan Bendtner, maar Weiler aan iets anders
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het blijkt dat Anderlecht nog een extra spits zoekt. Wij geloven dat het vooral is indien Idrissa Sylla toch nog zou vertrekken. Maar Anderlecht lijkt wel nog niet gewapend om het systeem van René Weiler tot in de perfectie te kunnen spelen.

Weiler wil nog steeds uitgaan van een hoge pressing, zowel op het middenveld als in de aanval. Ook zijn verdediging moet vooruit verdedigen, zodanig dat het razendsnel naar voor kan gaan. Voorlopig wil dat nog niet helemaal lukken, maar misschien is dat ook door het ontbreken van een vlugge en wendbare diepe spits.

Weiler heeft met Teodorczyk een jongen gekregen die vooral weegt op de verdediging, maar heeft er in zijn kern geen enkele die razendsnel door een verdediging kan glippen. Nathan Kabasele benadert die beschrijving misschien nog het meest, maar van hem wordt er niet veel meer verwacht in het Astridpark wegens net niet genoeg.

Een goeie entree, maar Weiler wil nog een ander type.

Nu Nicklas Bendtner blijkbaar op de radar staat, is Anderlecht nog steeds niet op het pad dat Weiler wil. Hij wil meer uitgaan van de combinatie dan met een targetspits te spelen. Teodorczyk is nu ook niet traag, maar Weiler zou - zoals we al begin juli aanhaalden - er nog graag iets anders bij hebben. Daarom ook dat hij op Moeskroen experimenteerde met Hanni als diepste man. Om te zien of hij die rol zou kunnen vervullen.

Het is echter meer een type Serhat Akin - als u zich die nog herinnert - of recenter Dieumerci Mbokani dat paars-wit zoekt. Die laatste was gewoon een complete speler, maar zal niet meer terugkeren naar Anderlecht. Het bestuur heeft de laatste jaren verschillende keren gesproken met de Congolees, maar die kwam telkens met de meest onmogelijke eisen aandraven.

Een terugkeer van Mbokani is niet meer aan de orde.

Anderlecht moet zich nu tot zijn scouting wenden om zo'n type te vinden. Een jongen die met zijn snelheid het verschil kan maken, maar ook die neus voor goals heeft. Geen makkelijke opdracht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties