Actuele waarde Leon Bailey ligt voorlopig lager dan 11 miljoen euro, Anderlecht-trio palmt de top 3 in

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 19 reacties
Actuele waarde Leon Bailey ligt voorlopig lager dan 11 miljoen euro, Anderlecht-trio palmt de top 3 in
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elf miljoen euro. Dat is de som die Ajax momenteel wil leggen om Leon Bailey van de Luminus Arena naar de ArenA te halen. Maar hoe zit het eigenlijk met de marktwaarde van de Jamaicaanse spurtbom en andere goudklompjes in de Jupiler Pro League?

Als we de actuele marktwaardes van Transfermarkt.de erbij nemen, zien we Bailey met 7,5 miljoen euro op een vijfde stek staan. Een bijzonder hoog bedrag, wetende dat zijn waarde op zijn 19e alleen maar zal stijgen. Logisch dus dat Genk zijn toptalent nu nog niet wil laten gaan.

Youri Tielemans voert de ranking als vanouds aan. De middenvelder die dit seizoen een sterke start kende bij Anderlecht, steeg inmiddels naar een waarde van 14 miljoen euro. Dennis Praet (9 miljoen) en Leander Dendoncker (8 miljoen) vervolledigen het paars-witte podium. Ook de naar de B-kern verbannen Stefano Okaka duikt op bovenin.

Twee Brugse kampioenen

In de top 10 vinden we natuurlijk enkele landskampioenen terug. Björn Engels (6,5 miljoen) staat op zes, Abdoulay Diaby (6 miljoen) op negen. Hans Vanaken (11e), José Izquierdo (12e) en Ruud Vormer (13e) vallen net uit de top 10.

Klik op de afbeelding voor de overige posities

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties