Believe it or not: David Luiz is de duurste verdediger aller tijden

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Believe it or not: David Luiz is de duurste verdediger aller tijden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea kocht op Transfer Deadline Day David Luiz terug van PSG voor 38,5 miljoen euro. Twee jaar eerder betaalden de Fransen nog 49,5 miljoen euro aan Chelsea voor diezelfde Luiz.

Als je alle transferbedragen voor David Luiz optelt, is hij met voorsprong de duurste verdediger aller tijden. Zijn twee transfers tussen PSG en Chelsea staan allebei in de top-10 van transfersommen die voor verdedigers werden opgehoest.

En in 2010 betaalde Chelsea al eens 25 miljoen euro voor de Braziliaanse centrale verdediger aan Benfica. Ook die transfer haalt de top-30 van duurste verdedigers. Opgeteld spendeerden Benfica (500.000 euro), PSG (49,5 miljoen euro) en Chelsea (63,5 miljoen euro) maar liefst 113,5 miljoen euro aan Luiz. Ongezien voor een verdediger!

Angel Di Maria de duurste ooit

In de eeuwige ranglijst van de opgetelde transferbedragen steekt David Luiz ene Cristiano Ronaldo voorbij op de elfde plaats. Voor CR7 betaalden Man United en Real Madrid samen 111,5 miljoen euro.

Dat wil zeggen dat er nog steeds tien spelers zijn die opgeteld voor meer geld werden getransfereerd dan David Luiz. Het hoeft niet te verbazen dat dit allemaal aanvallend ingestelde spelers zijn. Sommige namen zullen misschien wel vreemd lijken in dit rijtje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties