De beste 'oudjes' in de Jupiler Pro League: Simons, maar nog veel meer leuke namen
Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties

De beste 'oudjes' in de Jupiler Pro League: Simons, Daems, Deschacht,...

De beste 'oudjes' in de Jupiler Pro League: Simons, maar nog veel meer leuke namen
Foto: © Photonews

Ieder jaar breken er in de Jupiler Pro League een pak jongeren door. Maar... er zijn ook spelers met heel wat meer jaren op de teller die nog steeds het beste van zichzelf geven. Hoedje af voor onderstaande ouderdomsdekens uit de Jupiler Pro League.

35 jaar, maar still standing

We beginnen met de jonkies onder de oudjes. Davy De fauw (Zulte Waregem), Nebojsa Pavlovic (KV Kortrijk), Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi), Thomas Buffel (KRC Genk), Olivier Deschacht (RSC Anderlecht) en Luis Garcia (KAS Eupen) zijn allen 35.

Naast doelman Penneteau, is het vooral straf dat veldspelers als De fauw, Pavlovic, Buffel, Deschacht en Garcia nog steeds vaak aan spelen toekomen bij hun club. Bovendien vertolken ze een belangrijke rol op en naast het veld.

36 jaar, maar still standing

Barry Boubacar Copa is ondertussen 36. Hoewel hij dit seizoen als bankzitter aanvatte, stond hij vorig weekend toch maar weer tussen de palen. Een extraverte keeper, maar ook op zijn 36e staat hij er nog steeds.

37 jaar, maar still standing

Jean-François Gillet versierde in de herfst van zijn carrière een mooie transfer van KV Mechelen naar Standard, waar hij eerste doelman is. Filip Daems viert over enkele maanden zijn 38e verjaardag, maar de ervaren verdediger besliste na vorig seizoen om er nog (minstens) een jaar aan te breien.

39 jaar, maar still standing

Net als vorig seizoen, spant ook Timmy Simons nu weer de kroon in dit lijstje. De aanvoerder van Club Brugge is 39 en blaast in december 40 kaarsjes uit. Toch slaagt Simons er nog steeds in om bijna wekelijks het beste van zichzelf te geven als verdedigende middenvelder. Hoedje af, heren!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties