Jelle Van Damme keert terug uit blessure en maakt meteen indruk

Maxim Cleemput
| 1 reacties
Jelle Van Damme keert terug uit blessure en maakt meteen indruk

Door een enkelblessure bleef Jelle Van Damme de laatste twee wedstrijden noodgedwongen aan de kant. Zondag maakte hij zijn wederoptreden tegen Orlando City. En of de verdediger er zin in had. Met een assist lag hij mee aan de basis van de 4-2 zegge van zijn LA Galaxy.

De wedstrijd begon nochtans slecht voor het team van Van Damme. Na twintig minuten Galaxy al 1-0 in het krijt. Maar nog voor de rust boog Galaxy de situatie helemaal om. Nadat Van Damme al een voet had in de gelijkmaker, was hij pas echt beslissend bij de 2-1. Een perfecte voorzet werd door Gordon makkelijk in doel getikt. Vanaf dan had Galaxy gewonnen spel en liep de score nog stevig op.

Applauswissel

In de 74ste minuut was de tank echter leeg bij de Belg. Onder luid applaus werd hij naar de kant gehaald. "Jelle is een bepalende speler voor ons, hij is een echte leider met veel persoonlijkheid", was coach Bruce Arena erg lovend.

Nieuwe spelmaker?

Niet enkel de trainer was onder de indruk van onze landgenoot. De website van LA Galaxy vroeg zich al lachend af of Van Damme hun nieuwe spelmaker wordt. Wij in België kennen de offensieve kracht van de ex-Standardkapitein natuurlijk al langer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties