De 5 buitenlandse Belgen van de week!

Koen Frans
Koen Frans
| 6 reacties
De 5 buitenlandse Belgen van de week!
Foto: © Photonews

Voetbalkrant selecteert elke maandag de vijf opvallendste landgenoten in de buitenlandse competities.

1. Kevin De Bruyne

Met een goal en een assist zette Kevin De Bruyne de Manchester Derby naar zijn hand. Onze landgenoot kreeg van zowat alle Engelse voetbalanalisten veel lof voor zijn weergaloze prestatie.

2. Steven Defour

In zijn eerste wedstrijd voor Burnley was hij al goed voor een assist, maar dit weekend maakte Steven Defour ook een knappe goal voor zijn nieuwe club. Het leverde Burnley jammer genoeg maar één puntje op, Hull maakte in de slotfase nog gelijk.

3. Christian Benteke

Christian Benteke had maar twee duels nodig om zijn eerste goal voor zijn nieuwe club te maken. Zijn jongere broer Jonathan zag van op de bank hoe Christian hoger klimt dan de Boro-verdediging en Crystal Palace op 0-1 knikt. Palace won uiteindelijk met 1-2.

4. Thorgan Hazard

De jongste Hazard lijkt dit seizoen helemaal te ontbolsteren in de Bundesliga. Een hattrick in de Champions League voorronde, een assist in een korte invalbeurt op speeldag 1 en dit weekend een wereldgoal tegen Freiburg. Gladbach zou de wedstrijd dan wel met 3-1 verliezen, de 23-jarige Hazard verdient zo stilaan een vaste basisstek bij de Borussen.

5. Sven Kums

De Gouden Schoen van 2015 debuteerde dit weekend bij zijn nieuwe club Udinese en hij deed dat voortreffelijk. Kums regiseerde zijn ploeg naar een 0-1 overwinning op het veld van AC Milan en mocht achteraf tevreden zijn met zijn individuele prestatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties