Alle macht naar Venanzi? Claes was maar een marionet

Sander De Graeve
Sander De Graeve en Julien Denoël
| 19 reacties
Alle macht naar Venanzi? Claes was maar een marionet
Foto: © Photonews

Gisteren eindigde de samenwerking tussen Standard en Bob Claes. De Vlaming was één van de laatste herinneringen aan het tijdperk onder Roland Duchâtelet, maar bleek niet meer dan een speelbal van de voorzitter.

Nochtans kreeg hij een promotie bij de komst van Venanzi. Voordien was Claes financieel directeur, na de wissel van de wacht werd hij algemeen directeur. Blijkbaar was die titel vooral een lege doos.

Venanzi alomtegenwoordig

Waarom precies? Wel, Bruno Venanzi bleef zich samen met Daniël Van Buyten moeien bij de dagelijkse leiding van de club. Claes had de sterke man zoals Pierre François kunnen worden, maar bleek een marionet.

Zowel voor de transfers als voor kleinere beslissingen was de voorzitter er steeds. De promotie bleek een vergiftigd geschenk voor Bob Claes, hij moest zich altijd verzetten tegen zijn baas, Van Buyten én Olivier Renard. Zijn vertrek was dus een logisch gevolg.

En nu?

Eigenlijk zal er weinig veranderen bij de Rouches. Venanzi heeft nooit weggestoken dat hij als voorzitter betrokken wou zijn bij het runnen van de club. Liever dat dan een geldschieter die in de kleedkamer staat te roepen wanneer de resultaten tegenvallen.

Hij ziet vooral zijn macht vergroten. De greep van de zakenman op de Luikse club wordt sterker, nu er tussen hem, Van Buyten en Renard geen tussenpersoon zit. We zijn benieuwd of het nu rustig blijft in de Vurige Stede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties