Ex-linksback van Club Brugge bloeit weer open bij Beerschot-Wilrijk: "Ik voel me hier heel goed"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Ex-linksback van Club Brugge bloeit weer open bij Beerschot-Wilrijk: "Ik voel me hier heel goed"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Linksback Jimmy De Jonghe is sinds dit seizoen volwaardig speler van KFCO Beerschot-Wilrijk. Na een geweldige start als tiener bij Club Brugge werd hij de voorbije seizoenen telkens uitgeleend.

Jimmy De Jonghe (24) speelde in de tweede helft van het seizoen 2011-2012 regelmatig mee in het eerste elftal van Club Brugge tot het noodlot toesloeg. Hij moest geopereerd worden aan de knie en kwam nadien nog maar met mondjesmaat aan speelminuten bij blauw-zwart.

"Leekens was toen coach bij Club en die kiest eerder voor ervaring dan voor de jeugd", vertelt De Jonghe aan Voetbalkrant.com. "Ik kreeg te horen dat ik uitgeleend zou worden om opnieuw speelminuten te krijgen. Ik trok naar Zulte Waregem en was ook daar basisspeler tot ik weer geblesseerd uitviel. Dat was het jaar dat Zulte bijna kampioen werd, ik geraakte niet meer in de basisploeg."

Het mooiste zou zijn om met Beerschot terug in eerste klasse te kunnen voetballen.

Stilaan weer richting topniveau

Bij Lierse en Roeselare groeide De Jonghe weer naar zijn topniveau, maar hij probeerde het vorig jaar - opnieuw op uitleenbasis - toch een niveautje lager bij Beerschot-Wilrijk. Dit jaar is hij geen eigendom meer van Club, De Jonghe tekende een contract voor twee seizoenen op het Kiel.

"Ik zie dat niet als een 'degradatie'. Ik had ook een aanbieding van een eersteklasser, maar hier speel je voor veel volk en we brengen mooi voetbal. Iedereen speelt met vertrouwen en ik voel me hier heel goed. Daarom heb ik bijgetekend. Het mooiste zou zijn om met Beerschot terug in eerste klasse te kunnen voetballen."

Over tegenstander VW Hamme

"Wat we mogen verwachten tegen Hamme? De bekerwedstrijd (3-3 en Beerschot-Wilrijk won na penalty's, nvdr) was niet gemakkelijk. Hamme speelde vrank en vrij, het is een goed voetballende ploeg met enkele talentvolle jonge spelers. Maar wij zijn kwalitatief wel sterker. We stralen veel zelfvertrouwen uit en dat moet zaterdag de doorslag geven", besloot De Jonghe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties