Degryse hard voor bondscoach: "Ook hij kan kwaliteiten van De Bruyne niet benutten"

Degryse hard voor bondscoach: "Ook hij kan kwaliteiten van De Bruyne niet benutten"
Foto: © photonews

Analist Marc Degryse is vol lof over de manier waarop Pep Guardiola het beste in Kevin De Bruyne naar boven haalt. Mourinho kon het immers niet en ook Martinez slaagt er voorlopig niet in.

"Guardiola viel voor De Bruyne toen hij Bayern München een lesje gaf als speler van Wolfburg. De Bruyne werd vrijgelaten, hij scoorde twee keer en gaf een assist. Het grote Bayern werd van de mat geveegd: 4-1", zegt Degryse in Sport/Footmagazine. "Vandaag stel ik vast dat Guardiola weet hoe hij De Bruyne aan het voetballen krijgt."

"Mourinho vond nooit de oplossing om de kwaliteiten van De Bruyne ten volle te benutten. Zelfs bondscoach Roberto Martinez lijkt daar problemen mee te hebben. Tegen Spanje en Cyprus hebben we weer niet de beste De Bruyne gezien."

Tegen Spanje en Cyprus hebben we weer niet de beste De Bruyne gezien.

Bewegingsvrijheid voor De Bruyne en Hazard

"Bij de Rode Duivels moet je De Bruyne en Hazard de bewegingsvrijheid geven die ze bij hun club krijgen. Dat zijn spelers die 80% offensief aan de slag moeten en slechts één vijfde mee moeten verdedigen. Bij de Belgische ploeg is dat eerder 50-50", vindt Degryse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties