Ex-scheidsrechtersbaas ziet Lardot ook in de fout gaan: "Ik geef Maes gelijk"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 104 reacties

Ex-scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen is het niet eens met beslissingen Jonathan Lardot

Ex-scheidsrechtersbaas ziet Lardot ook in de fout gaan: "Ik geef Maes gelijk"
Foto: © photonews

Jonathan Lardot was gisterenavond zeker van zijn zaak. De buitenwereld was heel wat minder zeker over de juistheid van zijn beslissingen. Ook Robert Jeurissen, ex-scheidsrechtersbaas, was het niet eens met alle fases. "Peter Maes heeft wel gelijk dat als hij zegt dat hij het niet aanvoelde."

Er was heel wat frustratie bij Genk, maar het alleen op de scheidsrechter steken, dat is misschien een brug te ver. Al speelden de beslissingen van Lardot wel een doorslaggevende rol. "Ik begrijp Genk. Ze speelden een uitstekende match, de beste die ik al zag dit seizoen. Als je dan niet kan scoren, werkt dat op het gemoed. Al wil ik niet zeggen dat alle beslissingen correct waren", begint Jeurissen in een gesprek met Voetbalkrant.com.

De tweede gele voor Colley was overbodig.

"Die 'fout' van Ndidi op Teodorczyk... Tja, misschien had hij het gewoon moeten laten doorgaan. En hij heeft ook tegenslag dat daaruit de goal valt. Als die bal de tribune invliegt, zou er achteraf ook geen commentaar over gemaakt worden. En het is een hele aaneenschakeling. Door die fase laaien de gemoederen hoger op, gaat Pozuelo klagen en krijgt hij geel. En daaruit vloeit dan ook weer zijn tweede geel uit voort."

De handsbal van Kara bij de goal was echter ook een heikel punt. "Kara houdt de arm tegen het lichaam en kijkt zelfs niet naar de bal, maar het punt is dat hij er voordeel uit haalt omdat de bal daardoor goedvalt. Ik weet niet of Lardot of zijn assistent dat zagen, maar als ze het opmerkten, had hij moeten fluiten."

Bij Genk waren ze allesbehalve tevreden over de prestatie van Lardot.

En dan was er nog de tweede gele voor Colley. "Ik begrijp Maes als hij zegt dat Lardot de match niet aanvoelde. Het was een heel goeie match en in de geest van de wedstrijd was die tweede gele overbodig. Lardot paste het reglement heel strikt toe, terwijl hij daar meer zijn gevoel had moeten laten beslissen. Maar ja... een jonge ref in een topmatch..."

Dat er werd aangehaald dat hij de fase van de goal kon oplossen door snel een aanvallende fout te fluiten, haalt Jeurissen helemaal onderuit. "Ik weet dat zoiets gebeurt, maar dat is eigenlijk je eerste fout toegeven door er een tweede te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties