Mertens wordt bijzonder ongeduldig: "Ik kan ook spelen als Kevin er is" en "Bij Wilmots had ik altijd gespeeld tegen Spanje"

Mertens wordt bijzonder ongeduldig: "Ik kan ook spelen als Kevin er is" en "Bij Wilmots had ik altijd gespeeld tegen Spanje"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Dries Mertens is niet de jongen die problemen maakt, maar op zijn 29ste vindt hij duidelijk wel dat het tijd wordt dat hij door de bondscoach naar waarde geschat wordt. De aanvaller vindt het maar niets dat hij de voorbije twee matchen niet mocht spelen. "Misschien moet ik wat agressiever zijn ja."

Mertens laat normaal gezien weinig valse noten horen, de ideale teamspeler die hij is, maar blijkbaar moet het hem nu toch redelijk hoog zitten. "Of ik de vervanger van De Bruyne kan zijn? Ja, dat denk wel hé. Maar ik denk ook dat als Kevin er wel bij is, dat ik ook kan spelen", zette hij vandaag meteen de toon op zijn persconferentie.

Mertens speelt normaal altijd op de flank, maar een rol meer centraal zou hem ook moeten liggen, zegt hij. "Ik speel meestal links, maar ik kom ook heel veel naar binnen. Ik speel zo kort mogelijk bij de diepe spits", solliciteerde hij naar de vacante positie van De Bruyne.

Ja, ik kan ook in een systeem met drie verdedigers spelen.

Al zit het hem wel redelijk hoog dat hij onder Martinez nog niet aan de bak kwam. "Ik vind het spijtig dat ik twee matchen niet mocht spelen. Zelfs al speelden we met drie achteraan zou ik in dat systeem kunnen meedraaien als we wat offensiever spelen. Ik kan die hele flank aan. De honger is nu nog groter om te spelen", zei hij.

Een uitleg van Martinez kreeg hij immers nog niet. "Ik heb geen idee waarom ik niet speelde. Tegen Spanje had ik wel verwacht om in te vallen. Bij Wilmots zou ik in ieder geval er in gekomen zijn om wat meer schwung te brengen. Dat hadden we op dat moment nodig. Tegen Cyprus was het duidelijk, want we domineerden. Tja, ik kan enkel blijven werken op training."

Ik ben niet de man die problemen gaat maken. De ploegsfeer zou daaronder kunnen lijden

Mertens legde er zich in het verleden bij neer dat hij een joker zou zijn, maar nu lijkt het erop dat hij meer wil. "Ik ben niet de man die problemen gaat maken. De ploegsfeer zou daaronder kunnen lijden. Maar soms zou ik misschien wat agressiever moeten zijn. Het probleem is dat ik zo niet in elkaar zit. Wat als ik nu niet zou starten? Tja, er zijn er twaalf die niet spelen. Ik kan toch niet mijn hoofd laten hangen. Dat zou een weerslag hebben op de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties