Alderweireld en Vertonghen drijven concurrent tot wanhoop

Alderweireld en Vertonghen drijven concurrent tot wanhoop
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn één van de beste duo's ter wereld centraal in de verdediging. Niet te verwonderen, want ze spelen al quasi tien jaar samen, sinds de jeugd van Ajax. Bij Tottenham zien hun concurrenten dan ook weinig kansen.

Tottenham haalde Kevin Wimmer vorige zomer van 1.FC Köln, maar de verdediger heeft amper uitzicht op speelkansen bij de Spurs. Vertonghen-Alderweireld wordt immers overal geloofd als het beste duo van de Premier League. "Volgens de club ben ik onderdeel van de toekomst, maar voor een speler telt het hier en nu", vertelde hij aan The Sun.

"Ik wil iedere week negentig minuten spelen. Vorig seizoen speelde ik redelijk vaak en voor dit seizoen had ik hoge verwachtingen, maar ik was geblesseerd in de voorbereiding. Daardoor liep ik een achterstand op. “Het is een lastige situatie voor mij."

Wimmer denkt reeds aan een vertrek. "Ik moet geduldig zijn en ik moet wachten op mijn kans, maar dat is niet makkelijk. Ik zit altijd op de bank of zelfs op de tribune. Er komen nog veel wedstrijden aan, ik blijf positief, maar in januari kijk ik opnieuw naar mijn situatie. Als er niets is veranderd, kijk ik misschien naar andere clubs.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties