Reactie Vleminckx hard voor eigen ploeg: "Zo geraak je er niet in deze reeks"

Vleminckx hard voor eigen ploeg: "Zo geraak je er niet in deze reeks"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp liep in het mes van Lierse. Die lieten de bezoekers gewoon voetballen tot iets over de middenlijn, maar vanaf daar was het gedaan. Bjorn Vleminckx zag dan ook dat zijn ploeg die paar percentjes miste om het verschil te maken. En dat verbloemde de spits niet.

Vleminckx keek naar de eigen ploeg en zocht geen excuses. "Het is zonde, want we hadden een mooie stap kunnen zetten. Zo zie je maar dat je elke week honderd procent moet zijn. Die één of twee procent minder mag niet. Als je denkt dat je er zo komt in deze reeks ben je verkeerd", zei hij na de wedstrijd.

En hij ging door. "Lierse was gewoon gretiger, scherper ook. Hoe belangrijk is die tweede bal niet in het huidige voetbal? Wel, wij hadden er quasi geen enkele. Zo geraak je er niet. Ik moet ook zeggen dat ze goed gebruik maakten van die twee pijlsnelle jongens op de kanten. Maar dat is geen excuus. Dan moet je je daar op instellen", was Vleminckx keihard.

Oorlog maken

Zelf stond hij op een eiland te voetballen. "Ik heb weinig goeie ballen gezien, maar mijn taak was om oorlog te maken en te rommelen met die twee torens achteraan bij hen. Dat heb ik wel goed gedaan, maar de afvallende ballen waren telkens voor hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties