FIFA-baas Infantino is ongerust: "Zaak-Allardyce is slechts het topje van de ijsberg"

Koen Frans
Koen Frans
| 6 reacties
FIFA-baas Infantino is ongerust: "Zaak-Allardyce is slechts het topje van de ijsberg"
Foto: © Photonews

Gianni Infantino denkt en vreest dat het zogenaamde third-party ownership nog lang niet uit het voetbal verdwenen is. De FIFA-voorzitter wacht het interne onderzoek van de Engelse voetbalbond af om extra maatregelen te nemen.

"Ik hoor dat de zaak-Allardyce waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg is. Er is nog meer op komst en dat baart mij zorgen", zegt Gianni Infantino in de Britse pers. "Voordat we hierover een standpunt willen innemen, wachten we het interne onderzoek van de Engelse voetbalbond af."

De FIFA-voorzitter zit verveeld met de zaak-Allardyce. "Toen ik het nieuws van Allardyce hoorde, was ik eerst erg verrast. Daarna voelde ik me bedroefd. Verhalen als over wangedrag en smeergeld zijn erg slecht voor het voetbal."

We moeten hier grondig naar kijken en het trachten uit te roeien.

"Niet toestaan dat buitenstaanders voetbalwereld beïnvloeden"

"We zullen zien hoe zich dit verder ontwikkelt", wacht Infantino af. "Het lijkt erop dat het third-party ownership nog steeds veel voorkomt in het voetbal. Zelfs in die mate dat het invloed heeft op de sport."

"We kunnen het niet toestaan dat de voetbalwereld beïnvloed wordt door de economische belangen van buitenstaanders. We moeten hier grondig naar kijken en het trachten uit te roeien", klinkt het vastberaden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties