Frankrijk wil en zal niet spelen op eerste verjaardag van terreuraanslagen in Parijs

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Frankrijk wil en zal niet spelen op eerste verjaardag van terreuraanslagen in Parijs
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Franse voetbalbond had aan de UEFA en de FIFA gevraagd om de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden te verplaatsen. Die stond op 13 november gepland, maar de Fransen willen liever niet voetballen op de eerste verjaardag van de terreuraanslagen in Parijs.

En zo wordt de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Zweden met twee dagen vervroegd. In plaats van op zondag 13 november zullen beide landen op vrijdag 11 november tegen elkaar spelen in het Stade de France.

Er is druk overlegd tussen de Franse en de Zweedse voetbalbond, de UEFA én de FIFA, maar er werd beslist dat schuiven met speeldata is toegestaan bij 'uitzonderlijke omstandigheden'. De eerste verjaardag van de aanslagen in Parijs geldt dus als zo'n uitzondering. Bij de aanslagen van 13 november 2015 vielen 130 doden.

Andere wedstrijden blijven wel op 13 november

Frankrijk en Zweden delen momenteel de leiding in groep A met 7 punten uit drie wedstrijden. De andere wedstrijden in hun WK-kwalificatiepoule worden wel op zondag 13 november gespeeld. Het gaat om Bulgarije - Wit-Rusland en Luxemburg - Nederland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties